Glutén érzékenyeknek szánt speciális élelmiszerek

Ön tudja?

Az Önkéntes kölcsönös biztosítópénztárakról szóló 1993. évi XCVI. törvény 2. § (6) bekezdés g/6. pontja alapján 2013. januártól egészségpénztári szolgáltatásként az egyéni számláról is finanszírozható a gluténmentes élelmiszerek megvásárlása. Az elszámolhatóság az OÉTI (Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet) által nyilvántartásba vett, glutén-érzékenyeknek szánt speciális élelmiszerekre vonatkozik.
A glutén-érzékenyeknek szánt élelmiszerek olyan különleges táplálkozási célú élelmiszerek, amelyeket speciálisan úgy gyártottak, készítettek és/vagy dolgoztak fel, hogy a glutén-érzékenyek különleges táplálkozási igényeit kielégítsék.

A glutén-érzékenyeknek szánt – OÉTI nyilvántartásban szereplő – élelmiszerek bármely magyarországi üzletben megvásárolhatók.

Az elszámolás a pénztártag, közeli hozzátartozó nevére szóló számla alapján történik.

Kiemelt követelmény, hogy a számlán szereplő termékek beazonosíthatók legyenek (termék pontos megnevezése, lehetőség szerint OÉTI nyilvántartási szám).

Kérjük pénztártagjainkat, lehetőség szerint a megvásárolt gluténmentes élelmiszereket külön számláztassák le, amennyiben ez nem lehetséges, a számlán jelöljék meg, melyik termék speciális, glutén-érzékenyeknek szánt élelmiszer.