Hírek, aktualitások Kártya aktiválás Írjon nekünk Oldaltérkép
Bemutatkozunk
Elérhetőség
Jogszabályok
Szabályzatok
Tagjainknak
Munkáltatóknak
Szolgáltató partnerek
Egészségmegőrzés
MNB Pénzügyi Navigátor
 
A fogászati szűrővizsgálatok jelentősége

Saját és gyermekeink fogazatának épsége rajtunk múlik. A mi felelősségünk,hogy mindent megteszünk-e a fogszuvasodás, az ínygyulladás és a fogágybetegség  kialakulásának megelőzésére. Cél az, hogy lehetőleg egész életünkön át megtarthassuk saját fogainkat, amely mind esztétikai, mind a rágóképesség szempontjából a legjobb megoldás.

A megelőzés első lépése hogy évente legalább egyszer megjelenjünk fogászati szűrővizsgálaton,ahol nem csak a szuvas fogainkat, foghiányainkat, ínyproblémánkat ellenőrzik, hanem szájüregi rákszűrő vizsgálat is történik.A fej–nyak régió daganatai gyakran a fogorvosi vizsgálat során kerülnek korai felismerésre.
 
A fájdalmas szuvas fogak, foghiányok a rágóképesség csökkenését okozhatják, ami aztán az emésztést és a bélműködést is befolyásolhatja. A letört, szuvas rossz fogak, gyökerek - ha fájdalmat nem is okoznak, - gócként szerepelhetnek, amelyek másodlagos betegségeket válthatnak ki (bőr, ízületi, vese, szív problémák okozói lehetnek)

A tinédzserkortól időskorig fennáll a fogszuvasodás kialakulásának veszélye, így soha nem késő elkezdeni a fogászati ellenőrzést, ahol alkalom adódik megbeszélni a helyes fogmosási, szájápolási módszereket, beleértve a fogköz tisztításának jelentőségét is.

A fentiekhez vegyék igénybe a vasútegészségügyi fogorvosokat. Elérhetőségüket a www.vasuteu.hu weboldalon, vagy a legközelebbi egészségügyi központ recepcióján tudhatják meg.

A fentiekhez számos fejlesztés segíti az ellátók munkáját. A Pécsi és a Szombathelyi Egészségügyi Központok (MÁV Rendelők) felújított rendelőiben minden korszerű vizsgáló eszköz és műszer (Panoráma RTG, elektrokauter, UH-os fogkő-eltávolító, fogászati laser berendezés) rendelkezésre áll a  gyógyításhoz.
 
foto1_szhely_201309_400

A 2012-ben beszerzésre került mindkét ellátó helyre 12.5 millió Ft értékben OP (panoráma) Rtg.  Ez egy olyan digitális képalkotó eszköz, amely egyszerre ad felvilágosítást az alsó-felső állcsont, a rágóízület, a csontos fogágy, fogak helyzetéről, a tömések, fogpótlások állapotáról, kis dózisú sugárterheléssel. Elengedhetetlen a góckutatásnál, a gyökércsúcsi elváltozások megítélésében. A fogszabályozás megkezdése előtt a cefalo rtg-el együtt kellő felvilágosítást ad az orvosnak.

A Vasútegészségügyi NKK Kft rendelőiben a fogászati ellátás, így az OP RTG is, OEP által finanszírozott, a betegeknek csak a jogszabályban előírt díjakat kell téríteni (például fogpótláshoz).

fogaszati_rontgen

„Az esztétika is fontos megjelenésünkben, a mosoly fél siker.” Használják ki a vasútegészségügyi ellátásban rejlő lehetőségeket!
 Utolsó frissítés:  2013-11-15