A MÁV Zrt. és a megállapodásban érintett gazdasági társaságok munkavállalói részére 2023. január 1-jétől nettó 4.000 forintra, azaz bruttó 6016 forintra emelkedik az önkéntes egészségpénztári munkáltatói támogatás mértéke.

Tájékoztatjuk tagjainkat, hogy a MÁV Zrt. és az érdekképviseleti szervezetek közötti 2023. február 17-én aláírt bérmegállapodásban foglaltaknak megfelelően a Munkáltató 2023. január 1-jétől visszamenőleg havonta nettó 4 000 Ft munkáltatói tagdíj-kiegészítést nyújt azoknak az egészségpénztári tagsági jogviszonnyal rendelkező munkavállalóinak, akik havonta legalább 2.000 Ft egyéni tagdíj munkabérükből történő megfizetését vállalják.

Az egészségpénztári munkáltatói tagdíjkiegészítésről szóló megállapodásban érintett gazdasági társaságok: MÁV Zrt., MÁV-Start Zrt., MÁV Szolgáltató Központ Zrt., MÁV FKG Kft., Záhony-Port Zrt., MÁV KFV Kft., MÁV Vagon Kft., MÁV-HÉV Zrt., valamint MÁV Rail Tours Kft.

Érdemes azt is tudni, hogy az öngondoskodás támogatása érdekében 2023. évben is az önkéntes kölcsönös biztosító pénztári egyéni befizetések mellett az önkéntes pénztárba átutalt munkáltatói tagdíj-kiegészítések után is érvényesíthető adókedvezmény.

Az egészségpénztári befizetés összege a munkáltató átutalását követően rövid határidővel, a könyvelést követő munkanaptól széles körben felhasználható egészségpénztári szolgáltatásokra és bizonyos várakozást követően az egyes önsegélyező szolgáltatásokra.

Az egészségpénztári számlán gyűjtött, adókedvezménnyel támogatott megtakarításokból nem csupán a pénztári tag jogosult a különféle egészségügyi szolgáltatások és termékek finanszírozására, hanem közeli hozzátartozói, vagyis akár az egész családja egészséggel összefüggő kiadásai megtéríthetők. A pénztártag ugyanis kedvezményezetteket jelölhet meg, és az általuk igénybe vett szolgáltatások költségei is fedezhetők a pénztártag számlájáról.

Budapest, 2023. február 22.

Vasutas Egészség- és Önsegélyező Pénztár