A Vasutas Egészség- és Önsegélyező Pénztár Igazgatótanácsa a Pénztár Alapszabálya és Választási szabályzata alapján a küldöttek megválasztására a következő helyszínekre és időpontokra hívja össze a küldöttválasztó gyűléseket:

A küldöttválasztó gyűlések napirendi pontjai:

Küldöttválasztó körzet Időpont Helyszín
BUDAPEST 2021. október 27. 10.00 óra Pályavasúti területi igazgatóság Budapest 1. emeleti tanácsterem 1087 Budapest Kerepesi út 3.
DEBRECEN 2021. október 28. 10.00 óra Pályavasúti területi igazgatóság Debrecen igazgatói tanácsterem 4024 Debrecen Piac u. 18.
MISKOLC 2021. október 25. 10.00 óra Pályavasúti területi igazgatóság Miskolc 1. emeleti tanácsterem 3530 Miskolc Szemere u. 26.
PÉCS 2021. október 20. 10.00 óra Pályavasúti területi igazgatóság Pécs 1. emeleti tanácsterem 7623 Pécs Szabadság u. 39.
SZEGED 2021. október 18. 10.00 óra Pályavasúti területi igazgatóság Szeged igazgatói tanácsterem 6720 Szeged Tisza Lajos krt. 28-30.
SZOMBATHELY 2021. október 21. 10.00 óra Pályavasúti területi igazgatóság Szombathely 1. emeleti tanácsterem 9700 Szombathely Széll K. u. 2.

1. A Vasutas Egészség- és Önsegélyező Pénztár küldötteinek megválasztása.
2. Egyebek.

A napirendi pontokkal összefüggő előterjesztés a Vasutas Egészség- és Önsegélyező Pénztár székhelyén (1144 Budapest, Kőszeg utca 26.) ügyfélszolgálati időben megtekinthető.
A küldöttválasztó gyűlés akkor határozatképes, ha azon a küldöttválasztó körzethez tartozó pénztártagok több mint fele megjelent.
A küldöttválasztó gyűlés határozatképtelensége esetén, a megismételt küldöttválasztó gyűlés az eredeti napirendi pontokkal és az eredeti helyszínen ugyanaznap 10 óra 15 perckor kerül megtartásra.
A megismételt küldöttválasztó gyűlés az előzetesen meghirdetett eredeti napirendi pontok tekintetében a megjelentek számától függetlenül határozatképes.
Az Igazgatótanács a küldöttek megválasztása céljából hat küldöttválasztási körzetet jelöl ki. Az egyes körzetek és a hozzá tartozó területek megoszlása:

Küldöttválasztó körzet Küldöttválasztó körzethez tartozó terület
BUDAPEST Budapest, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Pest megye
DEBRECEN Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
MISKOLC Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye
PÉCS Baranya, Somogy és Tolna megye
SZEGED Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád megye
SZOMBATHELY Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megye

Az Igazgatótanács a Pénztár Alapszabályában foglaltak alapján a küldöttválasztó körzetekben megválasztandó küldöttek létszámát összesen 50 főben határozza meg.
Az egyes pénztártagok küldöttválasztó körzetekbe történő besorolását a Pénztár Igazgatótanácsa az egyes pénztártagok pénztárban nyilvántartott levelezési címe alapján határozta meg.
Az egyes küldöttválasztó gyűléseken szavazati joggal rendelkezik mindazon tagsági jogviszonnyal rendelkező pénztártag, akinek személyi azonosító okmányában szereplő tartózkodási helye (ennek hiányában lakóhelye) az adott küldöttválasztó körzetbe tartozik, és aki már 2021. szeptember 30-án a pénztár tagja volt.
Az egyes küldöttválasztó gyűléseken küldöttnek azok a tagsági jogviszonnyal rendelkező pénztártagok választhatók, akik már 2021. szeptember 30-án a pénztár tagjai voltak.
A küldöttválasztó gyűlésen a küldöttválasztó körzethez tartozó minden pénztártagnak egy szavazata van, minden szavazat egyenlő.
Az egyes küldöttválasztó körzetekben megválasztandó küldöttek létszámának a meghatározása a pénztártagok arányos képviseletének az elve alapján történt.

Küldöttválasztó körzet Megválasztandó küldöttek száma (fő)
BUDAPEST 17
DEBRECEN 7
MISKOLC 7
PÉCS 5
SZEGED 7
SZOMBATHELY 7
Összesen 50

Felkérjük a küldöttválasztó gyűléseken résztvevő tagjainkat, hogy személyi azonosításra alkalmas okmányaikat hozzák magukkal. A hatályos jogszabályoknak megfelelően, az eseményen kizárólag olyan személyek vehetnek részt, akik koronavírus elleni védettségüket igazolni tudják. Ezért kérjük, minden résztvevő hozza magával a személyi azonosításra alkalmas okmányaik mellett védettségről szóló igazolását.

Budapest, 2021. szeptember 21.

Vasutas Egészség- és Önsegélyező Pénztár