Tájékoztatjuk Pénztártagjainkat, hogy 2024.01.01-től az igényeik papír alapú benyújtása mellett lehetőségük van már online módon is intézni igénybejelentésüket.

Az egyszerű, kényelmes és gyors ügyintézés az ügyfélkapuval rendelkező Pénztártagjaink számára bármikor és bárhonnan elérhető, ahol van internet kapcsolat. Ha még nincs ügyfélkapuja, azt személyesen igényelheti pl. Okmányirodában, Kormányablakban vagy e-személyivel elektronikusan.

Az online elektronikus ügyintézés keretében az egészségpénztári és önsegélyező szolgáltatások (kifizetések) igénylésére benyújtott igénybejelentését a hozzátartozó dokumentumokkal (azok egyszerű elektronikus másolatának megküldésével) együtt elektronikus úton tudja elküldeni az igeny@epenztar.hu e-mail címre. Az így benyújtott igények esetében Pénztárunk az igényt csak akkor fogadja be, ha az igénybejelentést a Pénztártag az AVDH szolgáltatással (Azonosításra Visszavezetett Dokumentum Hitelesítés) hitelesítve nyújtja be elektronikus aláírással ellátva. Az igénybejelentést alátámasztó számlákat, dokumentumokat – azok teljes felületét – egyesével szkennelje be vagy fotózza le. Minden dokumentum kerüljön Pdf vagy képfájl formátumba, melyeket nem kell a Pénztártag által is (egyenként) hitelesíteni, azokat a hitelesített aláírással ellátott igénybejelentővel együtt elektronikus másolatban a Pénztár befogadja. Lehetőség szerint egy igényhez maximum 5 db igényt alátámasztó dokumentumot csatoljon.

Az igénybenyújtás online elektronikus úton történő beküldésének részletes menetét itt találja meg.

Felhívjuk Pénztártagjaink szíves figyelmét, hogy az AVDH szolgáltatás csak Ügyfélkapu regisztrációval használható és az így hitelesített dokumentumok teljes bizonyító erejű magánokiratnak minősülnek. Az azonosításra visszavezetett dokumentum hitelesítés (AVDH) használati útmutatója és a hitelesítés folyamata megtalálható az alábbi linken:

http://magyarorszag.hu/szuf_avdh_hasznalati_utmutato

Köszönjük, ha igénybe veszi a gyors ügyintézést!

Budapest, 2023. december

Vasutas Egészség- és Önsegélyező Pénztár